Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Sok boldogságot, K&Gy!

2009.04.27. 23:32 Ködlámpa

Esküvőt még nem késtünk le... eddig. Egy kolleganőm, egyben lelkes olvasóm házasodott meg szombat délelőtt. A gondok itt kezdődtek. Mármint nem a házassággal, hanem a délelőttel. Gyors ébredés, reggeli, indulás volt a terv. Meglepő módon relatíve időben sikerült is elindulni, de beütött az M0 faktor. Aki jár rajta, tudja miről beszélek: ha nincs semmi, márpedig legtöbbször nincs, húsz perc végigmenni rajta, de a legkisebb akadály esetén is minimum egy óra. Márpedig akadályok azért meglepően sokszor akadnak, így most is. A dugóban ácsorgás közben meglepetten konstatáltam, hogy a mögöttünk álló kocsiban egy kollegám és az öcsém van, szintén talpig díszben. Szintén elkéstek...

Hatalmas, gyönyörű kertben volt a ceremónia. A villa elé, ahol az egész zajlott, hosszú út vezetett, ráadásul picit felfelé, az út mellett csak fű. Itt még egy jól képzett kommandós sem tudott volna feltűnés nélkül beosonni, pláne nem egy babakocsival. Mindenesetre a gratulációra odaértünk, a hely és a pár nagyon szép volt, és a sütik is ízlettek. Még az idő is csodás volt. Az idill akkor kezdett veszélyessé válni, amikor az egyik srác talált valakit maga helyett, hogy hazavezessen, és kezdte a „pezsgőzést”, ahogy a meghívón állt, szó szerint venni. Előtte bepróbálkozott egy „Milyen boruk van?” kérdéssel a pincérnél, majd miután a felszolgáló gyümölcsleveket kínált, kompromisszumkészségről tanulságot tévén maradt a pezsgőnél. Az szerencsére pont időben fogyott el, mielőtt nagyobb baj lehetett volna. Ekkor azért még volt egy komoly veszély, elkezdte ugyanis egy szalvétára leírni az Üllői úti fuck: Esküvő c. számának szövegét és akkordjait, hogy odaadja a háttérzeneként magyar nótákat citerán előadó kis csapatnak. Mondjuk nem haladt valami gyorsan, konkrétan addig jutott, hogy „Csokor a kézbe”, amikor is nagyjából vége lett a bulinak.

Megbeszéltük, hogy a közeli bevásárlóközpontban ebédelünk, ha már úgy is ott a kocsi. A srác erősen elszomorodott, amikor kiderült, hogy tényleg ebéd lesz, és nem sörözni megyünk, de végül is akad dobozos sör is az egyik helyen, plusz óriás kivetítőn az időmérő edzés Bahreinből, így béke volt.

Este aztán Eszternek felváltva énekeltem az Üllői út fuck-ot és azt, hogy
„Egy farmon jártam a múlt héten,
Tehenet láttam a réten,
És képzeljétek azt mondta, hogy
Mú, mú, mú”
Jó dolog apának lenni, csak nem szabad túl komolyan venni!

Hasonló jókat, K&Gy!

6 komment

Címkék: közlekedés ünnep alkohol mennyegző Üllői út

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr476888809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonita 2009.04.28. 09:39:17

szia, ez az utolsó mondat az apaságról kicsit megütötte a fülem vagyis a szemem, de tudom, hogy csak vagányságból mondod ezt a nem túl komolyan venni-t, és ezért nem neheztelek érte, már amennyit nekem egyáltalán lehet rád neheztelni ezért. Max, ha a vetítő kábelét nem hozod vissza. Szóval megjelent egy négy részes sorozat, hogyan legyél jó apja lányodnak, jó apja fiadnak, jó anyja lányodnak, jó anyja fiadnak vagy valami ilyesmi. Az egyik javaslat az, hogy írjál naplót a gyerekről, és 18 éves korában add oda neki. Erről te jutottál eszembe, mikor láttam, mert a te lányodnak aztán igazán lesz ilyen naplója. Ez jó.

vonatfütty 2009.04.28. 13:16:37

Kedves Ködlámpa, Remek napom lett a Fuck szövegtől, egy pár percre megint 20 éves lettem, és külön köszönöm a szöveg linket igy nem kell azt dudorásznom, hogy salálála bugyi az ujjra, sálálálá ennyire durrva:) Ami a szineket illeti szerintem nincs olyan, hogy nem illenek egymáshoz, maximum nyugtalanító a kontraszt:)), a pirosat világoskékkel pedig határozottan csípem. A kék zoknival sincs semmi baj, saját tapasztalatom szerint a "reálcsaládban" felnött lányoknak úgyis van egy kis fiús beütésük:).

K&Gy 2009.04.28. 13:53:44

Szia! Köszönjük, hogy eljöttetek, külön köszönet, hogy Esztit is hoztátok! Örülünk, hogy végül is sikerült odaérnetek, bár (érthető okokból) nekünk nem tűnt fel, hogy késtetek. ui.: Majdnem nekem is sikerült lekésnem a saját esküvőmet, de reménykedtem, hogy nem keresnek helyettem valakit, aki helyettesít. (az a fránya ruha...) K. ui2.: Annyira azért nem sajnáljuk, hogy az Esküvő című számot nem sikerült eljátszatni a zenekarral, bár citerán biztos érdekesebb lett volna. Gy.

52378 2009.05.02. 09:46:50

Szerintem Ködlámpa úgy értette, hogy jó nagy adag humorérzék nélkül a szülőség sem megy, vagy ha megy is, humorral könnyebb :) Ködlámpa, milyen volt a majális? Voltatok? A lánylény hogy viselte a dolgot, aludt, evett, barátkozott? Mesélj! Mi végül nem mentünk sehova, mert izlandi vendégeket vártunk... ma utazunk 2 hétre a nagyszülőkhöz az óperenciás tengeren is túlra.

112923 2009.05.11. 01:27:24

Szívemből szóltál, valóban úgy értettem! Majális: jó volt, kár, hogy nem jöttetek! Küldd el privátban az email címed (az embered tudja az enyém) és akkor majd küldök képeket! Eszter jól bírta, kicsit le is pirult az arca. Vicces, hogy a cumi helyén nem...

184937 2011.07.18. 13:48:53

Vicces visszaolvasni két évvel ezelőtti bejegyzéseket. Főleg úgy, hogy az embernek (oké, asszonynak) már van sajátja is. Ja igen, humor az tényleg kell - és nemcsak az apának! :) És köszönjük, a hasonló jók megvannak, bár esküvőn még csak pocakosan (41 hetesen) voltunk, ééés... nem késtük le. Bár az is igaz, hogy nem az M0-áson mentünk. Nem tudom, mi az izgalmasabb, egy nem egészen 3 hónapos babával menni, vagy egy "vajon mikor indul be a szülés" állapotban menni esküvőre (kb. 1 órára autóval a kórháztól). Szerinted melyik? (Így két "szülés" után nagyon érdekelne a véleményed.)
süti beállítások módosítása