Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Majdnem 21 hónapos

2013.02.02. 22:15 Ködlámpa

Lassan jár a csiga-biga
táskájában eleség.
Várja otthon lánya, fia
csiga-biga feleség.

Ezt a mondókát szoktam mondogatni Rolinak, amikor Esztiért megyünk az oviba, hogy ne aludjon el. De mivel Eszti másfél hete nem volt oviban, így vagy két hete biztos nem hallotta.

Ma -- egy Bogyó és Babócás falinaptár jóvoltából -- jól megtanulta azt a szót, hogy csiga. A délután folyamán előhalászta valahonnan Eszti nagy plüss csigáját. Ücsörgött rajta, majd elgondolkozva ezt mondta: "csiga táskája".

 

További kunsztok 21 hónaposan:

Egyedül porszívózza az orrát, és szó nélkül hagyja becsepegtetni az orrcseppet.

Remekül iszik szívószállal.

Vannak még saját használatú mini-szavai: te (=tej), ta (=tea), peec (=sós perec).

Talált egy számára kimondhatatlan nyelvtörőt (Esztinek is volt ilyen): babakocsi, a "babacsi"-nál nem jut tovább egyelőre.

Áhítattal nézte a pezsgőtabletta oldódását Krisztián poharában, mutogatta és közben azt mondta: "húha!"

Nem hagyhatta ki ő sem tegnap a vacsoránál a lágytojás evést, de nem boldogult a kanállal a tojáshéjban. Hol túl soknak bizonyult, folyton kilötyögött; hol nem ment a kanálra. Erre elkezdett nagyon hangosan kiabálni: "TOJÁ!! - TÁNYÉ!! - CUKO!!" Mármint, hogy tegyük át a tojást egy tányérba, és sózzuk meg :).

Szólj hozzá!

Címkék: beszéd Roli hónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr96889539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása