Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Roli tizenegy hónapos

2012.04.13. 21:41 Ködlámpa

Igen, iszonyúan rohan az idő, már el is múlt 11 hónapos a Kispasi. Íme egy gyors helyzetjelentés:

Mozgás:

Utoljára arról számoltam be, hogy Roli kúszik, na azt még talán kétszer művelte néhány mozdulat elejéig, majd kivárt. Mára meg úgy megy négykézláb, mint aki világ életében ezt csinálta. Egy pillanatra félrenézek és már a konyhában van.

Szeret hintázni a játszótéren.

Ahogy az apukája is írta, nagyon készül felállni: mindenben megkapaszkodik és feltérdel, itt tartunk, de nagyon akarja, ez látszik rajta. Viszont ha valaki a hóna alá nyúl és megpróbálja felállítani, ijedten néz: nincs még rá teljesen felkészülve.

Viselkedés, beszéd:

Nagyon barátságos kis kölyök. Nagyon sokat nevet. Van egy sajátos, huncut nézése: lehajtja a fejét és felfele néz, erről teszek fel képet is.

Tud tapsolni, pápát inteni. Egyértelműen kifejezi, ha nem kér többet enni: elüti az ember kezét, és ezzel részéről a kommunikáció lezárva.

Egyelőre nem beszél, amit "tisztán" érteni vélünk: Aida, add ide, hinta, palinta, valószínűleg ő egyiket sem gondolja még komolyan, de minden jel arra utal, hogy fog beszélni. Mondjuk ha ételt lát, gyakran kijön a torkán egy elég artikulátlan "aggyá'!" :)

Alvás:

Amire a legeslegbüszkébb vagyok, hogy teljesen egyedül alszik el. Délelőtt alszik fél-egy órát, délután másfél-két órát. Éjjel ugye alszik nyolc-fél kilenctől reggel nyolcig több-kevesebb ébredéssel, amikor csak meg kell simogatni, vagy cumit keresni, vagy inni adni. Na jó, extrém esetben két órán át küzdeni, hogy visszaaludjon...

Egészség:

Még sose volt beteg. Remélem ez sokáig így is marad... Sajnos amióta ezt megírtam, azóta jutott neki is az influenzából, tetézve egy fülgyulladással. Jól bírja, sokat nevet. A doktornénire is.

Evés:

Gyakorlatilag mindenevő, kivéve persze amiket nem ajánlanak ebben a korban (diófélék, tojásfehérje, méz, citrus félék, eperfélék), illetve az ekcémára vagy allergiára való esély miatt még nem kaphat semmiféle tejterméket, majd nyáron. Addig tápszert iszogat, nagyon lelkesen. Rizsből például simán megeszik egy felnőtt adagot, de mindenféle zöldséget is szívesen eszik.

A keddi hivatalos mérési eredmény: 10 kg! Ja igen, és tök pufi a srác: a kézfeje például olyan, mintha valakinek feldagadt volna egy darázscsípéstől. A kis cipő fel sem megy ugyanemiatt a kis lábára...

Szólj hozzá!

Címkék: Roli hónapló Ködlámpáné

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr576889419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása