Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Roli 3/4 év -- 9. hónapló

2012.02.12. 23:52 Ködlámpa

Kedves egyszer majd olvasni tudó Kisfiúnk!

Nagyon szeretünk Téged is, de sajnos kettőtök mellett közel sincs annyi időnk, mint anno Eszti mellett volt, ezért a hónaplóid elég ritkásak, rendszertelenek. Időről időre összeszedjük azonban magunkat és a tényeket és leírjuk ide a blogra.

----

9. hónapló

A méretekről: Hogy pontosan milyen hosszú, azt nem tudjuk, de tény, hogy kinőtte a 68-a ruhákat és kényelmesen hordja a 74-eseket. Olyan 70cm körül lehet.
A tömegéről annyit mondanánk, hogy több mint ami Eszter egy évesen volt... Most olyan 9,5 kg körüli (összehasonlításként: Eszti három évesen 13,5 kg)

Mozgás: Ha felültetjük, remekül eljátszik ücsörögve akár egy-két órát is. Ha elfárad, eldől, mint egy liszteszsák. Sokszor láttuk már, hogy majdnem ledől azért, hogy elkapjon valamit, de az utolsó pillanatban mégse és visszakozik, kvázi felül egyedül. Nem teljesen vízszintesből, de mondjuk 150 fokból láttuk már hasizomból felülni, ami igencsak szép teljesítmény az ő korában. Péntek reggel azonban igazából hason fekvésből ült fel, ici-pici segítséggel, mert az ágyunkon a két matrac határán lévő mélyedésből nem sikerült egyedül felnyomnia magát, de igazából onnan már tudja korábbról a technikát.

Fekve vagy jól elvan, vagy óbégat, nem tudjuk mitől függ. Kúszni láttuk már többen többször keveset, szerintem ha kedve van hozzá, akkor teszi, de ez ritkán van.
Van viszont egy igen egyedi és általa nagyon kedvelt helyváltoztatási módja: ülve ugrál a popsiján és ezzel akár egy métert is megtesz szőnyegen 10 perc alatt, parkettán többet is. Ez nagyon édi!

Evés: Amit belelapátolunk azt megeszi, csak sajnos elég sokat kiabál közben. (Falat, VÁÁÁÁ, falat. A szerk.) Néhány hete az etetőszékben ülve eszik. Azt ugye írtuk már hogy hét foga van és nem fél használni. Lehet a tízórai tejpép és a vacsi is folyékony, de valami rágnivalót azért követel mindig, ami lehet vajas kenyér vagy állatos keksz is, mindegy.

Ivás: Hiába kapott karácsonyra csőrös poharat, nehezen megy az átszoktatás
a megszokott cumisüvegről, persze az is lehet hogy csak mi nem teszünk elég erőfeszítést.

Személyiség, "beszéd": Ő is elég sokat dumál, gyakran nevet, nagyon barátságos az idegenekkel is gyakorlatilag bárki kezében jól elvan. Az apukájának tényleg a már látott badzser-ként örül. Ül a földszinten, és a legkisebb neszre a lépcső felől felkapja a fejét, hátha apa jön...

Nagyon aranyosan megfog dolgokat és eljátszik velük. Hihetetlenül nyugis és türelmes kiskölyök. Próbálgatja a hangját, ami a szülei legnagyobb bánatára abból áll, hogy gyakran sikítozik, hangosan kiabál, akkor is ha épp láthatóan semmi baja, mindeközben érdeklődve nézi a hatást...

Éjszakai élet: Még mindig többször szopizik éjjel, messze nem beszélhetünk arról, hogy átaludná az éjszakákat és ez még csak a kisebb gond. Ugyanis elő-elő fordul időnként, hogy Kispasi valamiért felébred az éjszaka közepén és egy-másfél vagy akár két és fél óra múlva alszik vissza, a szülei legnagyobb bánatára. Ezalatt sír, vergődik, nem alszik, vagy egy-egy percet csak. Jó lenne, ha erről leszokna...

Viszont amire nagyon büszkék vagyunk: végre már egyedül alszik el. Letesszük az ágyába ébren és mire visszamegyünk ránézni már alszik.

----

Ilyen vagy most, Kispasi. Érdeklődő, duci, óvatos de kísérletező és hihetetlenül cuki. Jó hogy vagy.

Szólj hozzá!

Címkék: Roli hónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr726889399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása