Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Dimitrij, Léna és a gyapjaslepkék

2012.02.05. 23:50 Ködlámpa

Itt a tél. Hogy mennyire kevés az a -17 fok, ami most itt a házunknál van, az nyilván relatív. Andi Finnországból -32-t írt, ami nyilván sokkal durvább, és a világért sem cserélnék vele, de hát az azért mégiscsak a messzi észak.

Ma hazafele jövet -23-at írt ki a kocsi az M0-n, aminél ugyan voltam már hidegebben Ausztriában a hegyek között, de az azért mégiscsak a hegyek között van és síruhában, aláöltözve azért más, mint egy szál farmerben. Sokat mondjuk most sem voltam kint, de furcsa, hogy a fejem fázott leginkább, pedig volt rajta sapka. A kocsiban befagyott az ablakmosó, pedig fagyálló volt benne, de szokás szerint felesbe felhígítva, pedig az most talán tisztán is befagyott volna. Amúgy persze puhány városi gyerek vagyok, akinek a legnagyobb baja ilyenkor a gázszámla.

Szerencsére napközben csak -5 -- -8 körül volt, így sikerült egy jó kis szánkózásra elvinni Esztert. Jókat csúszkált, ahogy ő fogalmazott, "a puha havon", és talán idén először tényleg élvezte. Én csak vonszoltam fel és szaladtam utána le, de hazudnék, ha azt írnám, hogy nem tetszett.

No, ha már erről írok: elég, khm, furcsa embereket láttam eközben. Szánkózni a közeli, lakótelep széli dombocskára mentünk. 4-5 méter magas domb, csomó ovis, lelkes szülőkkel, faszánokkal, műanyag popsi-tepsikkel. Furcsa volt például a negyvenes pacák, aki tök egyedül húzta a szánkóját fel, majd ráhasalva lecsúszott és újra és újra. Forever young meg ami jó az jó, de azért furcsa volt a négyévesek között. (Izé, én is csináltam ma hóanygyalkát, az igaz, de nekem legalább volt hozzá alibi-gyerek!) A másik gáz az az anyuci volt, aki már szemre sem volt százas: ő meg a csemetéje sílécekkel érkeztek erre a mondom, max másfél emelet magas izére. Amíg ott voltunk, addig kb. addig jutottak, hogy felvették a léceket, a folytatásból szerencsére kimaradtam. A szöveget mindenesetre hallottam: sajnos ez kilőtte az egyetlen lehetséges mentségüket: életükben először van rajtuk léc, és ki akarták próbálni. Nem, a tapasztalt síelők látszatát igyekeztek kelteni. Khm.

Szóval itt kérem tél van, ha tetszik, ha nem. Akkor már inkább tetszik, és nem feltétlen csak azért, mert szétfagynak a gonosz gyapjaslepkék, hanem mert végre... LEHET INNI FORRALT BORT!

3 komment

Címkék: tél cidri

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr16889393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andr 2012.02.06. 00:43:45

akinek nincs alibi-gyerek, az kösse fel magát?!

vonatfütty 2012.02.07. 17:50:11

Nahát, pont valami ilyesmit akartam írni én is :). Éljenek a 40-es csúszkálók, a hóangyalok, ja és a forralt bor!

112923 2012.02.07. 22:04:35

No, úgy tűnik két kedves olvasót is sikerült kiakasztani akaratlanul :( Aki ismer, az tudja, hogy belőlem sem halt még ki a homo ludens, csak, fogalmazzunk így, az akkor és ott igenis fura látvány volt. Még egyszer: nem akartam senkit megbántani...
süti beállítások módosítása