Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Vegyes Eszteres jegyzetek

2010.08.31. 22:54 Ködlámpa

Édes álom

Először is köszi a sok kommentet! Nagyon örültem ám!!

Gyors helyzetjelentés: A legutóbbi bejegyzés óta volt még pár nehéz éjszaka, de az utóbbi néhányban egyre kevesebbszer sírt fel, tegnap pedig a teljes éjjelt végigaludta. Hogy ne legyen egyszerű, ezek nagy része szinten „idegenben” -- a nagyszülőknél -- történt, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy a hazai környezet nyugtatta meg. Ott ráadásul még kutya is van... Tegnap mondjuk egy réteggel több ruhában aludt, de nem hiszem, hogy ezen múlt volna: ilyen hőmérsékletben eddig mindig ugyanígy (szóval a tegnapinál eggyel kevesebben) aludt, és sosem volt belőle gond. Hogy mi volt a gond, már az ő titka marad...

Kutyák


Valóban fél tőlük, de a rossz álmok alatt mindössze egyszer mondta, szóval nem hiszem, hogy ez volt a baj. Ráadásul elég kreatívan használja az általa ismert kevés szót, szóval a kutya például bármilyen állat lehet, amit éppen nem macskának vagy kacsának hív.

No, a lényeg, hogy oldódik a félsz: például már nem retteg a plüsskutyáktól. Annyira.

Különben ez a félelem ügy is elég fura. A nyaralás alatt egyszer egy étterem kültéri részében ebédeltünk. Rendszeresen odarepültek a galambok, amitől minden egyes alkalommal (értsd: kétpercenként) Eszti szabályos sírógörcsöt kapott. Alig győztük a pincérekkel karöltve elkergetni a kis morzsatolvajokat, Eszter, és áttételesen az egész étterem nyugalmának visszahódítása érdekében. A kis csaj ugyanakkor fél óra múlva a városka főterén fülég érő szájjal üldözte a galambokat, szó sem volt már félelemről. Mi csak nevettünk.

Új szavak

Eszterül Ómagyarul Magyarázat
„Nemta” „Nem találom.” Tetszőleges „Hol” kezdetű kérdésre. Azonnal, gondolkodás nélkül.
„Nemto” „Nem tudom.” Az egyéb kérdések jelentős részére.
„Aha” „Aha” Az „Éhes vagy?” kérdésre. Bármikor.
„Gatya”, „Kaja” Az, ami.
Kedves szülők, beszélhetnétek választékosabban odahaza!
„Adoda”,”Adide”* „Kérem szépen!” (Ezeket valami csodás módon egyetlen szótaggá sűrítve ejti ki.)


Szúnyogirtás (avagy Cukiság 1)

Nehéz ezt szavakba önteni, egyike azoknak a dolgoknak, ami felnőttnél természetes, de ilyen piciben annyira aranyos. Azért megpróbálom. A Balatonparton vacsoráztunk, közben néha leütöttünk egy-egy szúnyogot. Egyszer csak Eszter felemeli a pici kezét, majd egy határozott mozdulattal, de ugyanakkor még nagyon babásan, odacsap a praclijával az etetőszékére. Joggal feszített büszkén: egy kis rovart valóban agyoncsapott.

Egy meg nem kötött üzlet története (avagy Cukiság 2)

Sétálunk, toljuk a babakocsijában. Ő eközben megszerzett egy mobilt, és már hosszú percek óta a füléhez emelve halandzsázik bele. Blablahababiba...... csak mondja, csak mondja. Ám az eljátszott beszélgetés drámaian hirtelenséggel zárult le:
-- Balhablablablatyblablabla. Nem! -- majd hirtelen letette maga mellé a telefont.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil telefon kutya álom baba babanyelv cukibizbasz gyermekpsziché

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr336889027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása