Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Most ilyen (16 hónapos múlt)

2010.06.09. 22:45 Ködlámpa

Eszter gyorsan változik. Korábban szuperbaba volt, de most már egyre kevésbé baba. Mondanom sem kell, hogy viszont egyre szuperebb!

Dumál, ezt már írtam, az aktuális két kedvenc szó a kuka és a séta. Az előbbit mindig közli, amikor lát valami szemetet, egy szemetesvödröt, vagy csak szóba kerül a téma, néha ráadásul elég áttételesen. A minap például csak annyit mondtam Vikinek, hogy "kidobom a pólóm a szennyesládába". Már jött is a válasz Esztitől: "ku-ka". Sajnos persze imádja is piszkálni a szemeteseket.

A "séta" sem kevésbé fárasztó. Ha elhangzik a vezényszó, körbe kell járni vele kézen fogva az amúgy nem túl nagy lakást, meglátogatva a tükröt ("baba"), a sütőt (bemászna) és néha a fürdőszobát is.

Hanem nagy hír van, most már tényleg jár a baba! Öt-tíz métereket simán megtesz, közben nagyon koncentrál, nagyon dülöngél és szemmel láthatóan iszonyú büszke! (Van is róla videó, alul megnézhetitek.) Ha puha a cél (pl. anya), akkor vetődve érkezik. Sőt, sőt, egyszer már sík talajon is felállt egyedül, amit az utolsó próbatételnek tartok a teljes értékű járáshoz. Most már tényleg van egy síró, beszélő, alvó, járó elő játékbabánk!

A rend kedvéért még pár adat: 10 kg felett van valamivel, picit nehezebben alszik el egyedül este, továbbá tud már puszit adni, de senkinek nem hajlandó, csak a babájának.

Végezetül: halálosan cuki, amikor akar valamit, pontosabban velünk akar csináltatni valamit. Ilyenkor sokszor rámutat a dologra, amivel cselekednünk kéne szerinte, és "igent" bólint biztatóan, felhúzott szemöldökkel és nagyra nyitott szemekkel, hogy "Csináld apa bátran, ne félj, jó lesz!"

Nos, ilyen most! Azaz ilyen:

(Igen, a mobilomat rakta be ekkor a kosárba, amit később csak úgy találtam meg, hogy felhívtam...)

És így jár:

Az ilyen lehuppanásokat amúgy nevetve szokta kommentálni:

-- Hoppá!

3 komment

Címkék: baba kuka csodaszép hónapló szuperbaba kis lépés ez

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr176888977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dornbi 2010.06.10. 11:16:16

Gratula, nagyon ügyes! Szerintem a végén úgyis futóbajnok lesz belőle. A szókincsére pedig nagyon büszke lehetsz, a szomszédban van egy majd' két éves (magyar) kisfiú, aki annyit hajlandó mondani bármire, hogy "Öö!". A Hoppá nálunk is a standard kifejezések közé tartozik. Pl. szalad, evlágódik, koppan a feje, erre lefelé görbülő szájjal: "Hoppá!" és csak utána kezd sírni. :)

52378 2010.06.10. 14:03:47

Tündér :) És milyen vidám kiscsaj, látszik, hogy máris jó humorérzéke van :)

bonita 2010.06.14. 08:35:48

sziasztok, tündéri a baba! Nem lehet szó nélkül hagyni. Édes aranyos és okos.
süti beállítások módosítása