Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

39,3

2010.03.20. 00:23 Ködlámpa

Eszter lázas, immár két napja. Hol jobban, hol kevésbé, hol egyáltalán nem, de persze nem örülünk neki. Az elején volt nagy izgalom, mert még sosem volt igazán lázas, talán egyszer egy kicsit, de mostanra megszoktuk. Ami azt illeti, ő is megszokta: tök virgonc, és egész tűrhetően eszik, pedig a hőmérő szerint igencsak bágyadtnak kéne lennie.

Apropó, hőmérő. Az milyen már, hogy két különböző digitális hőmérővel mérve a lázát nyolc tized fok (!!) a különbség?! Szegény Eszter ki kellett emiatt bírjon egy harmadikat is, így a higanyost is bevetve többségi szavazással eldöntöttem a kérdést. (Nincs kedvem bíróságra rohangászni, így legyen elég publikusan annyi, hogy egy magyar cég terméke bizonyult most jobbnak egy neves japán márkánál.)*

Eközben a doktornő jó szokása szerint recepttel gyógyít. Nem gyógyszerrel, hanem csak a recepttel. Felírt ugyanis egy antibiotikumot, azzal, hogy ne váltsuk ki -- így gondolja megijeszti a betegséget. Ha kell, akkor viszont kéznél van. Nekem amúgy nagyon szimpatikus ez a módszer, ráadásul egyszer már bevált.

Közben kiderült, hogy kijött mindkét alsó szemfoga is, így most már 14 fogú a lassan 14 hónapos. Úgy döntöttünk, emiatt van a láz is, és akkor lassan ideje abbahagynia.

Lázmanók, olvastok blogot? Tűnés!


*Van különben erre is trükk, a csipogás csak marketingfogás, hogy bibibí, én egy perc alatt végzek a méréssel, csakhogy annak nem sok köze van a valódi hőmérséklethez. Érdemes még várni pár percet, mér az tovább, csak akkor mindjárt nem gyorsabb a higanyosnál. Ez esetben azonban ez sem használt.

1 komment

Címkék: beteg baba

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr326888929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koziné 2010.03.23. 13:45:44

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a magyar digitálisnak is csak éppen szerencséje volt :) Nekünk különben van nagyon drága fülhőmérőnk is, ha tízszer mérsz vele tízfélét mutat, a szórás úgy 1-1,5 fok. Szóval mi higanyosat használunk, 2 perc alatt az is megvan és pontos. Meg persze az első hosszabb betegség után mi magunk is tizedfok pontosságú hőmérők lettünk :) Remélem azóta már jobban van a kisasszony!
süti beállítások módosítása