Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Apa, hozd le nekem a csillagokat!

2010.03.08. 23:10 Ködlámpa

Az előző bejegyzésben nem írtam, de ezzel terveink szerint vége a hónaplózásnak. Eleve egy évre terveztük, ráadásul elég sok meló volt mindig összerakni, és talán túl hosszúak is lettek. Nem kell megijedni, lesz Eszterről sok kép, videó és szöveg ezután is, de inkább több, de rövidebbek (?). Reményeink szerint mindenkinek jobb lesz így!


Szóval Eszti mostanában kezdi erősen próbálgatni az akaratát.

- Ö, ö, ö... -- mondja, és mutogat, hogy most épp hova vigyük, vagy mit adjunk oda neki.

Kemény harc ez, képes a tőle fél méterre lévő játékra mutogatni, inkább, mint hogy odamászna érte. Ha nem kapja meg, amit akar, sokszor komoly sírást rendez, de olyan profin, hogy ha nem láttam volna saját szememmel, hogy miért van, komolyan elhinném, hogy valami nagyon nagy baja van. Olyan is van, hogy előbb mutat valamerre, és utána néz oda, de rájön, hogy nincs is ott semmi... Ennek a jelenségnek különben neve is van, a szakirodalom "egyéves mindenható"-nak hívja, igen találóan. Képzeljétek el a következőt:

Vacsora, mi az asztalnál ülünk, Eszti mellette az etetőszékben. Folyamatosan megy a mutogatás:

- Add ide azt! -- eredetiben "Ö, ö, ö!", lassan így vesz levegőt.

Mutat a mi tányérunkra (nem kapja meg), a kenyeres kosárra (ezt sem), a teli joghurtos dobozra. Ezt megkapja, örül neki, de hamar megunja. Ami ekkor jött, nem akartam elhinni:

- Ö, ö, ööö -- mutat a csillárra.

Nem kapta meg.

Szólj hozzá!

Címkék: baba akarat Ööö

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr586888921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása