Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

11. hónapló (egy kis műszaki újdonsággal)

2010.01.14. 01:17 Ködlámpa

Decemberre Eszter nagyon ügyes lett. Profin jár négykézláb, azaz nem is jár, hanem teper, rohan, csattognak a kis kezei a parkettán és a kövön. Jön-megy a lakásban, minden érdekli, mindent szétrámol. Az eddigi kedvenc távkapcsolókon, telefonokon és táskákon kívül újabban igen erős érdeklődést mutat a koszos papírzsepik és a használt pelenkák iránt is, fene a gusztusát. A villanykapcsolókat is imádja, ugyanakkor még átkapcsolni nem tudja őket. Azért piszkálni így is jó. Babaszemmel persze ugyanilyen szuper dolog kihúzni a telefon dugasztápját a konnektorból. (Mi ennek persze kevésbé örülünk.)

Nagyon ügyes, mondtam már? Ráadásul továbbra is szuperbaba. Segít például az öltözésnél: már nem kell ráhúzni a kezére a ruha ujját, elég csak odarakni a kézfejét, és kidugja rajta. Nem tudom, hogy ezt minden ilyen korú baba tudja-e, de rém praktikus. Sőt olyan is volt, hogy a kigombolt kardigánt levette egyedül.

Mutogat. Folyton, mindenre. Egyelőre azzal a kezével, amelyik épp szabad, vagy közelebb van, de volt, hogy mindkettővel egyszerre mutatott ugyanarra -- próbáld ki, nagyon vicces látvány!

8,6 kg, de szinte semmit sem gyarapodott hetekig. Ugyanakkor nyúlt (azaz nőtt), mozog egy csomót és szép egészséges alakja van, így még nem aggódunk.

A mozgáshoz tartozik még, hogy próbálna felállni, de még nem nagyon megy. A kanapé karfájára hasalva azonban félig-meddig áll, persze egy szent cél érdekében: lásd a videón alább!

Végezetül egy szupercukiság: játék közben ülve elalszik, ilyenkor sokszor előre borul a lábai közé (csak próbáld meg utána csinálni!). Ilyenkor ki szoktuk egyenesíteni...

Persze e sorok írásakor már vannak újabb kunsztjai is, de az majd a következő hónaplóban lesz aktuális!


Bújócska és rosszcsont:

Spanokkal:

Alvós cuki:

Punk!

Első karácsony:

Befejezésképp következzenek az elmaradhatatlan videók -- tadadada!! -- immár HD minőségben! Érdemes a jobb alsó sarokban lévő "teljes képernyő" ikonra kattintani! Erre:

Először a "keresztül a szőnyegen a mobilért" sorozat harmadik epizódja: négykézláb! (Ez "csak" HQ minőség lett, de a többi HD elvileg.)

Majdnem feláll már, persze csak ha érdemes:

Végül egy kis karácsonyi csingilingi:

2 komment

Címkék: alvás csodaszép hónapló hádétecső szuperbaba

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr126888895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andr 2010.01.14. 01:49:30

"keresztül a szőnyegen a mobilért" elég jó a reakcióideje! vicces.

121218 2010.01.15. 14:06:09

Nálam az alvós, előre borulós képek viszik a pálmát! Meg amúgy ügyes, okos kis Csaj!
süti beállítások módosítása