Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

6. hónapos 3 hetes napló - Roli

2011.11.29. 22:12 Ködlámpa

Elmaradt a hatodik hónapló, tudom, és mivel azt sem ígérhetem, hogy időben lesz a hetedik, így inkább egy időközi naplót írok.

Magyarázat is van ám a hónapló kimaradására: van egy majdnem háromévesünk, aki elég sok időt igényel vén szülei nappalaiból, és egy több mint félévesünk, aki a nappali időn túl újabban éjszakai törődést követel magának.

Az újdonságok pedig:

Az éjszakai nyűglődés nem volt hiába, ugyanis sikerült már három fogat növesztenie: kettőt alul középre, egyet jobbra fel, de várhatóan még a héten kibújik a bal felső egyes is.

Ezzel egyidejűleg elkezdtünk neki a tej alapú táplálékoknál emberibb ennivalókat is adni. Eszik már sütőtököt, almát, répát, krumplit, rizst és gabonapépet is. Mondjuk nem egyszerű a két gyerek mellett minden nap friss pürét kotyvasztani, de igyekszünk. Eddig kizárólag házi kosztot kapott, konzervekre még nem vetemedtünk. Viszont hála a fogainak nem igényli a teljesen pürés cuccokat, nagyon helyesen "rágcsálja", nyammogja a darabosabb hamikat is.

Mozgásban óriási az előrelépés: nemcsak forog oda-vissza, de ma reggel már kúszni is láttuk a cumijáért. A technikát Esztinél már láttuk: hason fekszik, a lábával feltolja a fenekét, majd a homlokán előre csúszik. Furán hangzik, de hamar elér vele bármit. Néhány hete imád pancsolni is, a kiskádból rengeteg vizet kifröcsköl a lábával. Nagyon szeret már ülni és időnként ki is követeli, hogy felültessük. Ugyan egyedül nem tud felülni, de egyre tovább tudja már tartani magát. Nagyon vagány...

Továbbra is nagyon sokat mosolyog, nevet, tök idegenekre is. A hangos kacagást a legközelebbi családtagoknak tartogatja, sorrendben: Eszti, anya, apa. (Ez a sorrend amúgy igencsak jellemző. Apa.)

Továbbra is szépen hízik. Hat hónaposan és egy hetesen 7,5 kg-nak mérte a doktor nénink. Hosszban nem nő annyira, elvileg 66 cm volt, de aki látta már a "hivatalos" mérési technikát, az tudja, hogy plusz-mínusz 5 cm simán benne van.

Elalvás: alapvetően teljesen egyedül elalszik, ha betesszük hasra a kiságyába cumival, esetleg kicsit simogatni kell a hátát, ám amióta a fogával nyűglődik, kicsit több vacakolást igényel. (Apa megjegyzése. Ebből kb. egy szó sem igaz! Csak a még gyerektelenek kedvéért írja Viki, tuti. Legalábbis én már nem is emlékszem arra az időre, amikor magától elaludt, most órákat, de tényleg órákat kell tutujgatni. Fájdalomcsillapító sem használ, csak üvölt és zeng a ház. Igaz, tegnap óta érezhetően jobb a helyzet.) Viszont tegnap este feltaláltam a gitár fogást: bal kézzel kell tartani a fejét, lehetőleg az arca alatt, kicsit lejjebb tartva jobb kézzel a derekát (a súlya miatt nem könnyű). Így lehet vele járkálni kicsit, de ülni is elég. Hihetetlen, de pillanatok alatt elalszik, ha tényleg álmos. Este kétszer működött, az éjjel pedig szerencsére a Kispasi nem adott lehetőséget a gyakorlásra, de most délután újra kipróbáltam és megy! Ha nem felejtem el, csinálok róla képet és felteszem. (Apa ismét: ez kívülről kb. úgy néz ki, mint ha meg akarná fojtani. Csodálom, hogy bírja ezt a pasi. Nekem a sima alkaromra teszem téma épp így bevált, csak az nem ilyen rémületességes.)

Egyelőre ennyi. Aki gondol ránk, az kívánjon fogfájásmentes éjszakákat!

Szólj hozzá!

Címkék: Roli hónapló Ködlámpáné

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr506889363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása