Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Mennyit ér egy lufi?

2011.08.21. 21:49 Ködlámpa

Pontosabban, mennyi pénzt ér egy gázos lufi? Minden ilyen kérdésre a válasz: amennyiért megveszik. Én konkrétan 500 Ft-ért.

Hogy jó vásár volt-e? Attól függ. Ahhoz képest, hogy került vagy 30 Ft-ba előállítani, nyilván nem. Ahhoz képest, hogy mekkorát mókázott vele Eszter, bőven megérte.

Ott kezdődött, hogy jól viselkedett, még mielőtt megkapta, csak azért, hogy megkaphassa. Nem a nevelési módszerek csúcsa, gondolom, de lett pár nyugodt percünk. Azután iszonyat büszkén ment vele végig Debrecen főutcáján -- hozzá kell tennem, hogy Eszter előtte még csak könyvekben látott héliumos lufit -- , sőt, titokban kicsit én is büszke voltam. Méghozzá ezúttal nem Esztire, Rolira vagy Vikire, hanem a lufira... Itt jött a kis intermezzo, mert az utca végére le is engedett a lufi, de rövid alkudozás után kicserélték. Az újnak már mi kötöttük be a száját, ki is tartott.

Este még hatalmas hancúrozás volt az ágyban lefekvés előtt. No, ez így persze félreérthető lett. (Jó, nyilván annak szántam.) Szóval természetesen Eszti játszott a lufival egy óriásit, teli szájjal kacagott, de mi is élveztük. Ráadásul a szobában már nem is kellett annyira vigyázni, hisz megfogta a plafon. Lefekvés előtt még megkért, hogy hadd köszönhessen el puszival a lufitól.

Másnap délelőtt még azzal sétált, jó játék volt az is, de délre leengedett. Azaz fura, a térfogata nem nagyon változott, csak elnehezült. Így könnyebb is volt Eszternek megválni tőle. Egy kicsit persze nekem is...

Kedves szülők! Ha legközelebb olyan helyen jártok egy két és fél évessel, ne sajnáljátok két fagyi árát egy lufira!

-----------------------------

ui: Utánanéztem. Nem is olyan olcsó ám a hélium! 150-300 Ft/lufi! Hm, így már igazán megérte!

1 komment

Címkék: játék kirakodóvásár 99luftaballons

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr936889255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andr 2011.08.22. 00:09:27

Óóóóó, én egyszer egy hároméves ikerpárnak vittem születésnapi ajándékba héliumos lufikat... Kimentem érte a Városligetbe, aztán a bicikli csomagtartójához kötözve őket, fülig érő szájjal kerekeztem. Úgy éreztem magam, mint egy nagyon boldog rajzfilmfigura.
süti beállítások módosítása