Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Kékszalag 2010, GPS nyomkövetés

2010.07.01. 00:13 Ködlámpa

Tadaaaaa!! Elkészült!!!

Itt lehet majd megnézni, merre járunk: Sarah with Love a Kékszalagon. A térkép mozgatható, zoomolható, hála a Guglinak. A kis hajó fölé víve az egérmutatót megjelennek további adatok. Ha majd elindulunk, a megtett út is látszani fog szép piros csíkkal. Ott a pöttyökre mutatva az egérrel szintén látszik a korábbi sebbesség, idő, ilyesmi. Az adatok négy percenként frissülnek, de a weblapot a felhasználónak kell újratöltenie.

Mivel az egész az utolsó pillanatban készült, és nem nagyon volt lehetőségünk tesztelni, számunkra is izgi, hogy működni fog-e. Mindenesetre van egy B terv, ez a weblap. Itt csak az aktuális pozíció látszik, de az remélhetőleg akkor is, ha a másik esetleg behalna.

Végül a C terv a "profi" nyomkövető. Ehhez egy programot kell letölteni és installálni, innen. A programban a hajó nevét (Sarah with Love) megkeresve lesz elvileg látható, hogy merre kódorgunk.

Nagyon izgatott vagyok, hogy működni fog-e a mienk. Ííííííííííírjatok kommenteket, mindenki aki ránéz a verseny alatt!! Köszi!!

Ja igen, rajt most pénteken (júli 2.) reggel kilenckor, akkor fog élesben működni a rendszer. Nem sok szelet ígérnek, szóval asszem lesz majd idő nézegetni...


Kefir kommentjére: ami a szelet illeti, a Balaton már csak ilyen. Célszerű ilyennek szeretni :)

Ami a technikai részleteket illeti (nyugodtam ugorjatok!): a fenti talán válasz a kérdésre. De ha ennél is jobban érdekelnek a részletek: a kliens egy Windows Mobile 6.1-es oprendszerű okostelefonon fut. GPS-t és GSM/3G GPRS-t használ, a programot C#-ban írta egy ügyes diákom. Mindez eléggé eszi ez az akksit, így viszünk szivargyújtós töltőt. A szerveren egy egyszerű C program fogadja és dolgozza fel, majd menti az adatokat. (Ami azt illeti, kerestem hozzá HAFU-s anyagot :), de nem találtam, így anélkül kellett megoldani valahogy.) A webböngésző kérésére egy CGI program indul a szerveren, ami amúgy Perlben készült. Ez egy olyan HTML fájlt készít, ami Javascriptes Google API hívásokkal van tele. (Elég randa, ahogy egy fájlban keveredik a Perl, a Javascript és a HTML. Például mindegyikben másképp van a kommentezés, és észnél kell lenni, hogy most melyik kell.) A két szerver oldali program az én lelkemen szárad.

Az egész így utólag egyszerűnek tűnik, előzőleg meg még inkább annak tűnt, de azért sok szívás volt vele. Nagyon az utolsó pillanatban készült el, volt fejenként két-két álmatlan éjszaka, de szerintünk menni fog :) Most már a Balaton partjáról írok, idefele az M7-esen jól végighajóztunk, ami biztató.


Még egyszer: íííííííííírjatok kommenteket, mindenki aki ránéz a verseny alatt!! Köszi!!

5 komment

Címkék: időjárás vitorlás kékszalag drukk GPS kockafejű

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr866888991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andr 2010.07.01. 00:19:17

Most Sarah with Love (jó név!) tényleg ott van, ahol?

112923 2010.07.01. 00:21:25

Nem. A telcsi meg még nem a hajóban. Csak adatvédelmi okokból beraktam a vízbe az ikont, amíg valóban vízre nem szállunk :)

andr 2010.07.01. 00:30:43

Az M7-esen letesztelhetnétek...

kef 2010.07.01. 09:22:11

valóban, hihetetlen egyszerűnek tűnik :) En ezzel a perl-lel nem tudtam megbarátkozni, kb a Visual Basic-kel van nekem egyszinten hozzáállásban, következetességben.

kef 2010.07.01. 15:33:52

Szerver oldali adatfogasdásra el tudom képzelni, hogy egy 1cerű netcat, (vagy nc, vagy ncat, változatok egy témára) is működött volna. Kb annyit csinál, hogy ül a TCP porton és ami adat jön azt kidumpolja stdoutra.
süti beállítások módosítása