Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Helyzetjelentés (14. hónaplóféle)

2010.04.05. 00:11 Ködlámpa

Rég nem jutott időm írni, pedig lett volna mit. Vegyük sorra röviden!

Fogak. Sokadszorra újraszámolva 15-nél tartunk. Hiányzik még a jobb felső szemfog és a hátsó négy, a többi megvan. Olyan kevés lesz ez összesen! Oldalanként kettő elöl, a szemfog, kettő hátul és slussz.

Mozgás. Járni még nem jár, de mindenhol feláll, kapaszkodva elmászkál bármi mellett. Néha-néha, amikor megfeledkezik magáról, pár másodpercig állva marad kapaszkodás nélkül. Leülni borzasztó óvatosan ül le, nem szeret letottyanni a fenekére. Megértem. Állítólag van az a fajta kisgyerek, aki nagyon óvatos, sokára kezd el járni, de addigra már nagyon biztosan, mert nem szeret elesni. Talán Eszter is ilyen lesz? Ja igen, és végre megtanult lemászni a fotelról, kanapéról. Mármint, hogy nem fejjel előre kell menni, hanem hasra fordulva, letolatni. Határozottan jobb így.

Evés-ivás. Ezt már vettük, elég tűrhetően eszik egyedül. A kanalat egyelőre marokra fogja, hüvelykujja fityiszben. Minőségi változás ez az életünkben, kvázi normálisan tudunk azóta együtt enni. Végre nem az van, hogy valaki eteti, a másikunk eszik és néha cserélünk.

Szövegértés. Gyanús, hogy nagyon sok mindnet megért. Ha például azt mondjuk, hogy „fogadat”, akkor néha rámutat vigyorogva a fogára. Pedig ennek a szónak csak a harmada a „fog”, a többi a ragozás.

Beszéd. No, ez érdekes. Itt is az van, hogy nem tudjuk, elhiggyük-e amit hallunk. Itt van mindjárt a „ssssziii-ja”. Mivel nagyon a köszönős szituációkban használja, kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy tud beszélni... Ma például ezt mondta, amikor meglátta a nagymamáját, ahogy ajtót nyit. Még viccesebb volt, hogy a tévében elhangzott egy „Jó napot!” és erre is közölte, hogy „ssssziii-ja”. Volt egy gyanús „pá”, akkor, amikor pápázni kellett lefekvés előtt a játékoknak, de az még csak egyszer. Gyakori az "agggyááá!"-szerű valami, amiről még nem tudjuk, hogy a "kérem"-et jelenti kevésbé udvariasan, vagy az "anya"-t. A „hííííí-ta” egyelőre a nagy kedvenc, sőt néha van hozzá valami palinta-féleség is. Különben annyira a hintázásért nincs oda, de ezért a szóért igen. Volt, hogy elalvás előtt percekig ezt hallottuk a szobájából.

Itt tartunk most, folyt. köv. ahogy nő a nő. Pár kép a rend kedvéért:

1 komment

Címkék: olvas babanyelv maszatos hónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr946888933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

121218 2010.04.09. 05:58:25

De azért látom egy könyvet kiolvasott!:)))
süti beállítások módosítása