Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

8. hónapló (és a lábevő nénik)

2009.10.06. 01:41 Ködlámpa

Már rég akartam írni a lábevő nénikről. Akiknek volt ekkora gyermekük, szerintem tudják, miről beszélek. Mindenesetre leírom, a jelenség ugyanis sajnos kortünetnek tűnik.

Egy csinos, kacéran kivillanó női láb vonzza a férfitekinteteket. Legszívesebben megérintenék. Megsimogatnák. Megpuszilnák. Ezt mindenki tudja, de azt kevésbé, hogy egy kivillanó babaláb az idősebb hölgyekre van hasonló hatással. A különbség az, hogy ők meg is teszik. Megérintik. Megsimogatják. A szájukba veszik. Ráadásul úgy, hogy nem mutatkoznak be előtte neki, nem táncolnak vele kicsit és nem hívják meg egy boroskólára.

Eszméletlen, komolyan. Ismerősöktől is fura, de az igazán elképesztő, amikor ezt többé-kevésbé idegenek teszik ezt. Nénik a házból, de még az utcán, a piacon is. Néha szabályosan úgy kell kirángatni a kezükből (rosszabb esetben a szájukból) a kiscsaj lábát. A jólneveltebbje rákérdez előtte, de közben látszik, hogy küzd belül, alig tudja türtőztetni magát, és elég csak egy pillanatra félrefordítania az embernek a fejét, már rávetik magukat a pici lábakra. Eszti meg csak néz, mint Mr. Teufel a Macskafogóban, hogy „Mi ez a hülyeség?!”

No, de térjünk rá a szakmai részre! Eszter nyolchónaposan: 

  • Sokszor átalussza már az éjszakát. Azaz este kilenc körül van vacsi, fél tíz-tíz fele kerül ágyba (ezen lehetne kicsit változtatni), és hatig alszik. Akkor reggeli, majd szunya kilencig. Tud élni!
  • Karattyol. Halandzsázik. Gügyög. A legcukibb, amikor suttogva teszi mindezt. Olyankor igazán ennivaló. (De nem a lába!!!)
  • A kajához azóta is, folyamatosan beszél. Hamm! Nyammnyamm. Szóval ahogy kell.
  • Már nem minden ételt eszik meg, amit a szájába tesznek. Igaz, eddig csak egyetlen kivétel van, a sóskafőzelék. Szerintem ezért nem sokan ítélik el, de aki mégis, az gondolja meg, hogy hetente többször megeszi a kiscsaj a répafőzeléket. (Érted, répafőzeléket! Brrrrr.)
  • Apropó, étkezés. Nem lakto-vega már (=húsmentes, de tejtermék jöhet), de még megmaradt a fitnesz vonalon: csirkemellet eszik zöldségekkel.
  • Lerámolja az asztalt a földre -- már amit hagyunk neki. Megfogja és egyesével leszórja a cuccokat. Ez nem is olyan egyszerű, mert nem szívesen engedi el a dolgokat.
  • Már sokszor a jobb oldali pelust választja este. Vagy egyiket sem. Vagy mindkettőt. Vagy amíg mi erre figyelünk, addig suttyomban kirámolja az összes többit a dobozból.
  • Ha beveri a fejét, de úgy, hogy kong a szoba, vagy ha egy nagyobbacska rosszcsont hozzávág valamit, meg sem kottyan neki. Ha nem ijedünk meg és mi nyugodtan nézünk rá, ő csak kicsit furcsállja az esetet, de nem sír.
  • Ha súlyra nem is nagyon, de hosszra szépen nőtt. Folyton kinövi a ruháját, és lassan a bébihordozót is.
  • Egyre kommunikatívabb. Ha örül, csapkod kézzel-lábbal. Ha tetszik neki valami mosolyog vagy kacag. Ha éhes, álmos vagy unatkozik, akkor hisztisen sír, ha fáj valami, akkor keservesen (igaz, ezt a nagyon álmosra is tudja).Ha valami kell neki, megragadja, ha nem kell, eltolja, eldobja. Ért a szóból, pontosabban a hangsúlyokból. Szuperbaba, mondtam már?
  • Hatfog projektet indított. Legalábbis mintha ennyi nőne neki egyszerre. Egy alsó már kint van, így eddig öt a mérleg, egy felső nagyon bújik, és további négy várható nem olyan sokára. Legalábbis mi várjuk... Emiatt éjjelente egy időben elég nyűgös volt, de most épp viszonylag nyugi van. Akkor nagyon sajnáltuk, amikor álmában elkezdett keservesen sírni, és csak később ébredt erre fel. Vannak mindenféle csoda kencék, de ha fáj, akkor fáj, nem sokat érnek. Ellenben a Nurofen, ami láz- és fájdalomcsillapító, döbbenetes hatású. Nem szívesen adunk neki ilyesmit, de amikor nagyon szenvedett szegény, akkor ez tűnt a kevésbé rossznak. A cucc valami spéci bébi kivitel, amiben ízesített szirupban van a hatóanyag. A hatás gyakorlatilag azonnali: még le sem nyelte, már csendben van, pedig ekkor még legfeljebb csak az ízét érzi. Döbbenetes.
  • A végére a legjobb: elkezdett kúszni!! Meglehetősen sajátságos a technikája, és kell hozzá a motiváció, de ha távirányítót vagy telefont lát, akkor nekiindul. Ezt is aranyosan csinálja: meglátja a céltárgyat, és felcsillan a szeme. Picit kivár, majd megy. (Erről szól az e havi videó alább.) Ugyanakkor tisztában van a korlátaival: ha a kiszemelt objektum kb. két méternél messzebb van, akkor kicsit nézi, majd nevetve a hátra fordul, hagyja a francba az egészet.

Képek:

Befér két cumi a számba?

Olyan dagik a lábujjai, hogy nem férnek el egy sorban:

Kerti buli:

Végül a kúszós videó:


3 komment

Címkék: gyógyszer baba fog gasztrohorror vámpírok répafőzelék hónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr706888863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati Nagynéni 2009.10.08. 20:59:54

Cuki!!! Odakúsztatod, odacsalogatod a mobilhoz, aztán meg nem eheti meg? Miii? :))) Alig várom, hogy újra lássam! Puszi nektek!

vonatfütty 2009.10.09. 10:56:09

Lehet, hogy be kéne kenni a kiscsaj lábát répafőzelékkel, amit ő úgyis csíp a lábevő nénik meg majd jól visszahökölnek.

bonita 2009.10.12. 13:54:08

egyszerűen nem értem a lábevő néniket. Én csak a könyökhajlatuknál lévő kicsi, édes, puha, dundi husis részt szoktam csipkedni illetve inkább agyon puszilgatni!!! Esetleg még a felsőcomb is jöhet.
süti beállítások módosítása