Ködlámpa blog

Világít az éjszakába

Friss topikok

  • Krisz: Kedves KNJ, János! Köszi szépen az ötleteket. Az az igazság, évekkel ezelőtt lepasszoltam ezeket ... (2013.03.30. 17:36) Telex: ketteske (Siemens T1000)
  • kef: Na akkor adok projekt ötleteket, jól figyelj! Sörfőzés a mosógépben. Ehhez ugye nem árt valamilye... (2013.03.02. 16:20) Arduino
  • kef: "Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :)" Na az már majdnem 32. Rendeltem a minap 32GB microSD kártyát,... (2013.02.27. 18:40) Hírek
  • andrea: Sok puszit küldök a kedves ünnepeltnek! (2013.01.30. 08:13) 4
  • Krisz: Köszi szépen, Kata! :) Írok is egy posztot róla :) (2013.01.29. 21:05) Török basa pocakja

Linkblog

Eszter két hónapos

2009.03.31. 23:26 Ködlámpa

A havi összefoglalósdi ötlete Rékától lopva, köszönettel.


Eszti múlt vasárnap betöltötte a két hónapos kort. Még mindig pici, eléggé magatehetetlen kisbaba, ugyanakkor egyre inkább imádni való. Öröm nézni, ahogy fejlődik, de titkon azt kívánjuk, bárcsak sokáig ilyen kicsi maradna.

Egyelőre még az: úgy marad, ahogy lerakjuk, bár a babákra jellemző módon beküzdi magát az ágy sarkába, amíg koppan a feje. Ugyanakkor persze fejlődik is, például határozottan nőtt. Bizony, már egy sor ruhát kinőtt, a második garnitúrát hordja. Sőt, kinőtte a kosárkáját is, és már nagy komoly rácsos ágyban alszik. Mondjuk szerintem egy-két hetet még el lett volna a kosárban, de engedtünk a nagyszülői nyomásnak...

Eszter egyébként továbbra is szuper baba, sőt egyre inkább. Sőt, balkezes szuperbaba, hiszen az egyik kedvenc póza a bal kéz ökölbe szorítva, és kinyújtva, mint superman a tükörben. Azonban nem csak emiatt szuper, hanem mert nagyon könnyű vele az élet. A második hónapra nagyon kiegyensúlyozott lett, alig sír, csak ha tényleg baj van. Ez ráadásul általában éhséget jelent, amit könnyű orvosolni. Elaludni is megtanult magától: fürdetés után lerakjuk, elbúcsúzunk, becsukjuk az ajtaját és alszik. Jó, közben ötször visszamegyünk visszatenni a cumiját a szájába, de ez bőven belefér.

Imádja a feje fölött pörgő „repülő halacskákat”. Kezével mintha tudatosabban kapálózna, próbálja eltalálni őket, amikor megállítjuk és lejjebb tesszük őket, hogy elérje. Ilyenkor nagyon örül, ha sikerül eltalálnia, és ettől mozogni kezdenek. A legújabb, ezt ma figyeltem meg, hogy a repülő halaktól átélt extázisban nem csak hogy vigyorog, hanem boldogan és hangosan gügyög („hááááááááááú”).

Eszti járt már közértben, postán, piacon és kozmetikusnál is, bár oda egyelőre csak az anyukáját kísérte el, a szalon dolgozói és vendégei legnagyobb örömére.

Ja, és a legújabb, az egész lépcsőház a magáénak tudja. (Ne értsd félre!!) Az egyik házbéli bácsi beszélgetett valaki ismerősével, mikor Viki odaért babakocsistul, és épp ezt hallotta:
-- ... igen, a mi babánk is most sétál...


Az új ágyikóban:


A balkezes szuperbaba:

A kedvenc repülő halacskákkal:

Ha esetleg valaki erről szeretne beszélgetni Esztivel, jól teszi, ha tudja a halacskák neveit! A bal oldali képen: bal alul Pöttyös, jobb alul Kedvenc, jobb felül Foltos, és bal felül Zoknis. Egyébként Kedvenc már kiesett a pikszisből, és egyértelműen Zoknis a sztár. Őérte, és csak őérte hajlandó hátrahajtani a fejét és végigkövetni a tekintetével amíg körbeér (lásd például alább).


Két hónapos, két videó (mostantól YouTube, így végre nincsenek ajánlók a végén):

Eszti és a repülő halacskák:

Eszti és a halacskabox:

2 komment

Címkék: baba hónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr666888799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berajlany 2009.04.06. 07:54:06

Hali! Krisz, mi volt a neve annak a logikai játéknak, amit a gyerekekkel játszottál, amikor nálatok voltunk? Ábelnek most lesz a szülinapja, és nem dobozról nem ismerem fel. Köszi.

Kati 2009.04.09. 13:40:48

IMÁDOM!!! Alig várom, hogy megint lássam! Dani egyfolytában emlegeti és már ugyebár meg van a helye a papa biciklijén! :) Puszi nektek!
süti beállítások módosítása