Az asszony befogott gombát pucolni. Algoritmikusan nem túl bonyi, de nem is a legizgibb a világon. Ráadásul értelmetlen. Amikor ezt szóvá tettem, bevallotta, hogy két iskola van. Az egyik mossa, de nem pucolja, a másik pucolja, de nem mossa. Mi állítólag ez utóbbi iskolába tartozunk. Nem tudom pontosan, hogy kerültünk ide, de egyelőre elzárkózik az átiratkozástól.
Megpróbáltam tudományosan alátámasztani a dolgot. Az nem hatottam meg, hogy a kezem a pucolás közben földes lesz, és így a tiszta gomba is. Megmostam. A kezem.
A másik érvem már megingatta. Mondtam, hogy így sokat kidobunk. Szerinte jelentéktelen mennyiséget csak. No kérem, ez márpedig egy olyan pont, ami ténykérdés. Elő a mérleg. Az eredmények: 150 gramm tiszta gomba, 43 gramm héj. Az annyi mint 43/(43+150) = 22,3% pazarlás. Azaz majdnem a negyede. Igaz, a lába ebben nem volt benne. Nem az asszonynak, a gombának. Sajna azt még macerásabb pucolni. Ráadásul a héjjába’ van a vitamin.
Nézzük, most mi lenne, ha az asszonyak lenne blogja. „Nem igaz a pasim! Mindössze annyit kértem, hogy pucoljon meg öt-hat fej gombát. Amit ez összemorgott! Képes volt le is mérni. Eközben elmosogattam három napi koszos edényt. A gombák lábát nem is mertem már rábízni. Menjen inkább a számítógépéhez...” Hát ezért jó, hogy nincs blogja. És így lett nekem.
Tisztelt Mosósiskola-igazgató! Szeretnék átiratkozni!
A gombapucolás
2008.02.13. 22:07 Ködlámpa
4 komment
Címkék: gasztrofinom
A bejegyzés trackback címe:
https://kodlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr31338335
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Dornbi · http://www.kockak.hu/ 2008.02.14. 10:45:51
Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! Éljen a Ködlámpa, és a gombapucolás!
andr 2008.02.14. 12:41:42
Beleszámoltad a földet is! :P
Amúgy meg javaslom a szarvasgombát, azt csak simogatni szabad pucolásképpen...
DKriszta 2008.02.14. 21:18:15
Az én kis szerény módomon csak annyit fűznék hozzá, hogy hajrá! Továbbá az elmélet a következő: a gomba folyadék hatására elveszíti egynéhány íz összetevőjét valamint elpuhul, bebarnul. Ezért ők a vízmentes pucolás pártján vannak. Van olyan elvetemül, én is, aki úgy gondolja, hogy földdel szennyezett élelmiszert csak vízzel lehet normálisan megtisztítani. De a lényeg: nem Niagara, csak egy Bős-Nagymaros vízhozam.És akkor az említett negatív felhangokat a gomba figyelmen kívül hagyja. :-) Na, akkor további jó világítást! :-)
GKati 2008.03.26. 18:39:56
Hat szoval en eloszor mosom, aztan pucolom. Jobb a biztonsag. Ma epp gombapaprikas lesz.